Računalništvo Bojan Pogačar

Ponudba

WiFi in video oglaševalski sistem

Oglaševanje na brezžičnem omrežju - captive portal

WiAd - sistem za WiFi in video oglaševanje

 • Zakaj WiAd?

  WiAd je način monetizacije brezžičnega omrežja. Neposredna prodaja dostopa do interneta končnim uporabnikom ni primeren način povrnitve vložka v omrežje. Primernejše in učinkovitejše je, da dostop do interneta za uporabnika plačajo oglaševalci, katerih oglase si je uporabnik ogledal pred dostopom do interneta ali pa na ta način promovirate svojo lastno ponudbo in storitve.

 • Kakšne oglase lahko objavim?

  WiAd vam omogoča, da z nekaj kliki ustvarite besedilne, slikovne in video oglase. Z nekaj kliki jih objavite na izbranih lastnih lokacijah ali na zakupljenih drugih lokacijah po Sloveniji.

  V sistemu WiAd namreč niste sami, vanj so vključena tudi druga podjetija, gostinski lokal, turistične lokacije, itd., kjer lahko oglašujete in si izmenjujete oglase.

 • Ali WiAd ponuja še kaj poleg oglasov?

  WiAd lahko uporabite tudi za zbiranje e-poštnih naslovov obiskovalcev. Na ta način si ustvarite obsežno poštno listo, ki je skladna z zakonom. Sistem poleg e-poštnih naslovov shrani tudi jezik obiskovalca, lokacije kjer se je nahajal in koliko časa se je tam nahajal.

  S poštnim seznamom obveščajte svoje obiskovalce o novostih, rednim obiskovalcem pošljite kupon ugodnosti, itd.

  WiAd omogoča tudi preusmeritve na vaše spletne strani ali facebook profil, kjer lahko zbirate všečke itd.

 • Kakšno opremo potrebujem?

  WiAd opremo dobite brezplačno poleg naročnine na storitev.

  Če imate WiFi omrežje že vzpostavljeno, ga lahko z glavnim WiAd usmerjevalnikom spremenite v WiAd omrežje.

  V kolikor je obstoječe omrežje sestavljeno iz opreme proizvajalcev Cisco, Rucus Wireless, MikroTik, Ubiquity Networks, Cambium Networks, Aruba, ... potem dodatne opreme ne potrebujete in lahko omrežje neposredno povežete v sistem WiAd preko t.i. "navideznega WiAd usmerjevalnika".

 • SSID oglaševanje

  WiAd usmerjevalniki omogočajo tudi novost - SSID oglaševanje. To pomeni, da oglašujete že s samimi SSID imeni omrežij, kamor se lahko priključujo obiskovalci. Za vsakim SSID omrežjem se skriva oglas oglaševalca.

  Primer SSID omrežja: Taxi sluzba 080 1234 . Za njem se skriva oglas taksi službe, lokacija, kontaktni podatki, GPS koordinate ter načrt poti z vodenjem do lokacije itd. Več o tem v letaku na strani 4.

 • WiAd in TV zasloni, kioski ter drugi prikazovalniki

  Z WiAd Video lahko vsak zaslon povežete v WiAd sistem. Nadgradnja vam omogoča, da obstoječe zaslone oziroma druge video prikazovalnike uporabite za prikazovanje enakih oglasov, kot jih objavite na WiFi omrežju, hkrati pa so lahko bogateni z zvokom in videom.

 • Kaj pa večjezičnost

  Sistem samodejno zazna jezik obiskovalca in mu ponudi oglas v njegovem jeziku, če ga tako pripravite.

  Enako tudi pri zbranih e-poštnih naslovih. Lahko izberete samo tiste obiskovalce, ki so iz določene države oziroma govorijo določen jezik.

 • Varnost

  V primeru zlorabe omrežja imate dnevnik dostopov do omrežja. Z njim lahko odgovornost prenesete na prave povzročitelje zlorabe.

  Stopnja neprimernih dejanj se na javnih WiFi omrežjih poveča, ker se uporabniki v njih počutijo anonimne

 • Prijaznost do uporabnikov

  Če vas skrbi, da boste z oglaševanjem preveč nadlegovali svoje uporabnike, naj vas ne skrbi.

  Za vsak usmerjevalnik posebej lahko nastavite profil, kako pogosto prikazuje oglase, preusmeri na vašo spletno stran ali zahteva prijavo z e-poštnim naslovom.

  Za hotel, hostel pogostost znižate, drugje na kakšnem javnem mestu pa zvišate, da najdete pravo razmerje med vašo koristjo in uporabniško izkušnjo.Povpraševanje